ford.bg
Функции

Усещане при шофиране, което държите под контрол.

Всеки аспект от Mustang съществува, за да подобри възможностите на автомобила

Ford
Режими на шофиране, които отговарят на условията и вашите нужди

Зад волана на новия Mustang имате пълен контрол върху начина, по който автомобилът се движи и управлява. С едно леко движение можете да превключвате между четири различни режима: Нормален, Спорт+, Писта и Сняг/Мокър. Всяка настройка променя реакцията на газта, точките за смяна на предавките (при моделите с автоматична трансмисия), твърдостта на волана и контрола на стабилността. Като зададете настройката на автомобила спрямо специфичните условия, можете да шофирате уверено във всяка ситуация.

Ford
Насладете се на возията

С нова подрамка в основата й, твърдата каросерия на новия Mustang позволява да се намали накланянето в завоите. Фино настроено двойно предно окачване с шарнирни връзки и многораменно независимо задно окачване предоставят прецизен контрол на колелата, чувствителна обратна връзка на волана и впечатляващ комфорт на возията.

Ford
Легендарна аудио система

Опционалната аудио система Shaker Pro съдържа DAB+ радио и единичен CD/MP3 плейър. Дванадесет високоговорителя, включително осеминчов субуфер, монтиран в багажника, се обединяват, за да пресъздадат кристално чист стерео звук (опционална срещу допълнително заплащане).

Ford
Най-новата хендсфри технология

Ford SYNC 2 с гласов контрол и сензорен екран отвежда информационно-развлекателните системи една стъпка по-напред с добавянето на 8-инчов цветен сензорен екран. Този дисплей с висока резолюция предоставя интуитивно управление на множество ключови функции, включително телефон, аудио, климатик и опционална навигация чрез глас или докосване.

Ford
Лесно шофиране с висока скорост и маневриране

Електрическото сервоусилване на волана (EPAS) се регулира автоматично, за да осигури по-леко и по-лесно управление на волана, когато паркирате на тесни места, и втвърдяване на волана за повече контрол, когато сте на магистрала. За разлика от стандартното електрическо сервоусилване, което работи непрекъснато и консумира енергия и гориво, нашата система EPAS работи само при необходимост и спомага за по-голяма икономия на гориво. Системата също спомага да се компенсира поднасянето на автомобила поради неравност на пътя или странични ветрове и може да противодейства на всяка загуба на баланс между колелата при високи скорости.

Ford
Допълнителен контрол при потегляне по наклон

Функцията Асистент при потегляне по наклон временно спира търкалянето напред и назад, когато потегляте по наклон. Тази система работи чрез поддържане на натиска върху спирачната система, като ви дава повече време и по-голям контрол, когато премествате крака си от педала на спирачката върху педала на газта.

Ford
Увереност при трудни пътни условия

Системата за електронен контрол на стабилността AdvanceTrac (ESC) е предназначена да ви даде повече контрол върху автомобила. Сензори непрекъснато следят скоростта на всяко отделно колело както и посоката на автомобила и ъгъла на завиване. ESC прецизно балансира спирачното усилие към всяко отделно колело и може също да намали мощността от двигателя. Това противодейства на недозавиването или прекаленото завиване, като прави автомобила по-стабилен и лесен за контролиране. ESC и системата за контрол на сцеплението могат също да намалят риска от буксуване на колелата при мокри или заледени пътища. Натиснете бутона ESC веднъж, за да изключите системата за контрол на сцеплението или два пъти, за да намалите степента на съдействие на системата ESC. Натиснете и задръжте бутона за повече от пет секунди, за да изключите системата ESC напълно. Изборът е ваш.

Ford
Задайте задните колела да се въртят с Line Lock

Електронната система Line Lock е напълно нова функция и уникална технология за новия Mustang. За ефектно потегляне и допълнително сцепление на пистата натиснете педала на спирачката, за да блокирате предните колела, отпуснете педала и натиснете газта - задните колела ще се въртят свободно в продължение на 15 секунди (предлага се с 5,0-литровия V8 GT модел за ползване само на писти).

V8 или EcoBoost: вие решавате

Новият Mustang е създаден да осигурява балансирана динамика и конструиран така, че мощността да се комбинира с максимална икономичност. 5,0-литров V8 или 2,3-литров EcoBoost? Изборът е ваш.
 

Ford
2,3-литров двигател EcoBoost с усъвършенствана технология

Революционната технология на 2,3-литровия двигател EcoBoost включва директно впръскване на горивото, двоен независим променлив контрол на разпределителния вал и двуструен турбокомпресор. Резултатът: 314 к.с., 432 Нм въртящ момент, максимална скорост от 230 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за само 5,8 секунди. Тази мощност е балансирана от впечатляваща икономичност в разхода на гориво и СО2 емисии от 179 г/км.

Ford
Звукът на 5,0-литровия V8

Могъщият 5,0-литров двигател V8 осигурява дори още повече мощност: 418 к.с. с 530 Нм въртящ момент. Подаването на мощност е плавно при всички предавки до максималната скорост от 250 км/ч. С ускорение от 0 до 100 км/ч за едва 4,8 секунди. В същото време може да се наслаждавате на отличителния гърлен рев, характерен за този мощен двигател.

Ford
Обратна връзка в реално време с Track Apps

Извежда забавна и полезна информация за динамиката на автомобила в реално време на вградения в арматурното табло LCD екран, за да извлечете максималното от вашия нов Mustang.

Ford
Пригответе се за старт

Изберете Launch Control от Track Apps на вашия автомобил, задайте оборотите на двигателя между 3 000 и 4 500 об/мин. и новият Mustang ще ви даде оптимално сцепление при старт от спряло положение: идеално, когато имате до 530 Нм въртящ момент на ваше разположение (само за 5,0-литровия двигател V8 с механична трансмисия).

Ford
Ръчна или автоматична: коя ще предпочетете?

Прецизен, механичен скоростен лост със скъсен ход се характеризира с ограничители за постигане на плавно шофиране. Изберете 6-степенната трансмисия SelectShift и ще се радвате на всички предимства на автоматичната плюс скоростта и ефективността на механичния контрол чрез перата за смяна на предавките, монтирани на волана.

Ford
Пера за смяна на предавките

Пера за смяна на предавките: насладете се на бърза смяна на предавките при автоматичните предавателни кутии. Автоматичните пера за смяна на предавките се предлагат с трансмисия SelectShift. Тази технология, вдъхновена от автомобилните състезания, ви предоставя бърза, безпроблемна и лесна смяна на предавките. И тъй като перата за управление са монтирани на волана, можете по-ефикасно да сменяте предавките, когато завивате.
 

Изобретателност и интелигентна мисъл за вашия максимален комфорт и удобство

Редица умни функции и модерни технологии се обединяват, за да направят живота ви по-лесен. Така можете да се концентрирате върху удоволствието от шофирането на новия Mustang в пълна степен.
 

Ford
Безключов означава безпроблемен

Системата за безключов достъп на Ford ви позволява да отключвате и заключвате автомобила без да се налага да изваждате ключа си от джоба или чантата. Тази функция ви спестява неудобство, когато ръцете ви са заети.

Ford
Функция Easy-Fuel на Ford за предотвратяване на зареждане с грешно гориво

Това прави почти невъзможно зареждането с грешно гориво на вашия нов Mustang, тъй като грешният накрайник просто няма да влезе. И тъй като Easy-Fuel на Ford е система без капачка, никога вече няма да ви се наложи да боравите с мръсна капачка.

Ford
По-лесно движение на заден ход, тъй като може да видите какво има отзад

Колчета, парапети, ниски стени...камерата за задно виждане показва всичко, което е зад автомобила, на мултифункционалния дисплей. Системата се активира автоматично, когато изберете задна предавка и извежда виртуални насоки, за да ви помогне да паркирате в най-малките пространства.

Сензори, които премахват стреса от паркирането
Опционални сензори за разстоянието при паркиране ви помагат да прецените пространството между автомобила и препятствията зад вас. Когато сензорите установят обект, те активират звуков предупредителен сигнал, който се усилва колкото повече се приближавате.
 

Ford
Задаване на идеалната температура

Мощният двузонов климатик ви позволява да зададете идеалната температура за двете части на купето. Идеално разположени вентилационни отвори предоставят ефективен въздушен поток с възможност за регулиране. Настройките могат да бъдат зададени чрез контролните бутони на централната конзола, чрез 8-инчовия сензорен екран или чрез гласови команди.

Ford
Интериорно осветление, подхождащо на стила ви

Чрез амбиентното осветление можете да изберете контролните уреди, праговете и джобовете за карти на вратите, поставките за чаши и пространството за краката отпред да бъдат осветени в един от седем различни цвята. Имате дори възможността да ги смесите, за да създадете и запазите пет ваши цвята чрез функцията MyColour.

Ford
Чистачки, които се регулират автоматично спрямо дъжда

Чистачките със сензори за дъжд влизат в действие в момента, в който установят влага на предното стъкло, след което регулират скоростта си, за да се справят с всичко, което времето може да ви стовари. Вие можете дори да изберете нива на чувствителност, които определят колко влага трябва да се натрупа преди чистачките да я изтрият.

Ford
Предни фарове, които се включват автоматично, когато е необходимо

Новият Ford Mustang има сензори, които установяват намалената светлина при здрач или когато има внезапна промяна в околната осветеност. Например, когато влезете в тунел, това задейства включване на автоматичните предни фарове.

Сподели: