ford.bg
Пътно поведение

Увеличено удоволствие от шофирането

Благодарение на интелигентна технология автомобилът откликва непрестанно на случващото се около него, като непрекъснато реагира на пътните условия, движението на другите автомобили и вашето собствено управление. Множество усъвършенствани функции могат също да улеснят живота ви.

От предните LED фаровете, които настройват режима на осветяването според условията на околната среда до комуникационната система, която можете да управлявате с гласови команди. И от една функция, която премахва стреса от паркирането до друга, която ви помага да останете във вашата лента. Открийте повече, като използвате табовете по-долу.

Ford
Предни фарове, които ви помагат да виждате зад завои

Благодарение на технологията Dynamic LED на Ford предните фарове на изцяло новото Mondeo не са просто удивителни; те са интелигентни. Това е защото прецизно следват пътя, докато въртите волана, като ви осигуряват изключителна видимост. Те могат също да регулират режима на осветяване в зависимост от скоростта ви, околната среда и пътните условия. Осем различни режима включват специфични настройки за шофиране по градски и междуселски пътища, магистрали или при неблагоприятни метеорологични условия.

Ford
Ford SYNC 2. Усъвършенствана хендсфри и сензорна технология

Системата от ново поколение SYNC 2 на Ford ви позволява да свървате безжично вашия мобилен телефон и MP3 плейър. Може да управлявате вашия телефон, музика, навигационна система и климатроник чрез прости, интуитивни гласови команди или чрез 8-инчов цветен сензорен екран (който можете да използвате също и за преглед на файлове с изображения).

Ford
Само кажете думата...

Със системата SYNC 2 на Ford можете да извикате списък на местни ресторанти, само като кажете "Гладен съм" или да имате достъп до пътеводителя на Michelin, за да ви помогне да изберете и направите резервация. Wi-Fi свързаност е налична чрез точки за безжичен достъп до интернет с USB модем. Системата включва и Помощ при аварийни ситуации (Ford Emergency Assistance), която може автоматично да се свърже с аварийните служби в случай на катастрофа (вижте нашата страница за безопасност и сигурност).

Ford
Вашите музикални опции

Може да избирате между система SYNC 2 с четири премиум високоговорителя или усъвършенствана аудио система на Sony с 12 високоговорителя Sony с високо качество на възпроизвеждане на звука. Налична е и опцията DAB радио.

Ford
По-лесно движение на заден ход, тъй като може да видите какво има отзад

Колчета, парапети, ниски стени... камерата за задно виждане показва всичко, което е зад автомобила, на екран, вграден в централната конзола, и се активира автоматично, когато изберете задна предавка. Системата извежда и виртуални насоки, за да ви помогне да паркирате в най-малките пространства.

Ford
Усъвършенствана система ви помага да останете във вашата лента

Lane Keeping System използва предна камера, за да засече, ако неволно напуснете лентата. Функцията Lane Keeping Alert тогава ви предупреждава чрез вибрации на волана и чрез извеждане на визуално предупреждение. Ако реагирате със закъснение или изобщо не реагирате, функцията Lane Keeping Aid ви предоставя помощ при управление на волана, за да ви помогне да се върнете безопасно обратно в лентата.
Технологията е предназначена за пътища с много ленти (например магистрали), така че ще се дезактивира автоматично при скорости под 65 км/ч или може да се изключи ръчно.

Ford
Огледала, които виждат това, което вие не можете

Информационната система за следене на мъртвата точка на видимост (BLIS) може да ви помогне да смените лентата по-безопасно благодарение на радарни сензори, които засичат мъртвите точки на видимост от всяка страна на вашия автомобил. Ако засекат превозно средство, което не можете да видите, на съответното странично огледало светва оранжева светлина, за да ви предупреди.

Ford
Паркиране и излизане от паркомясто без стрес

Чрез съчетание на различни технологии системата за активно паркиране Active Park Assist прави повече от това да управлява волана при успоредно паркиране. С Park Out Assist (POA) тя ви помага и да излезете от паркомясто. Системата за перпендикулярно паркиране PPA открива дали има достатъчно място, в което да се вмести автомобилът ви, след което управлява волана за влизане в това място на заден ход. А ако има някакви препятствия, функцията Помощ при странично паркиране SPA ви предупреждава.

Ford
Бързо почистване на предното стъкло с Quickclear

Тази умна функция е предназначена да ви помогне да потеглите бързо в мразовитите утрини. Просто докоснете бутон и системата ще премахне натрупания лед или скреж от предното стъкло за секунди.

Ford
Панорамен покрив за по-светло, въздушно усещане

Само с натискането на едно копче електроуправляемата щора на покрива се прибира и позволява на естествената светлина да проникне през панорамния покрив. В същото време слънцеотражателното стъкло държи хладно и ви предпазва от вредните UV лъчи. Опциите за покрива варират в зависимост от типа на каросерията: при модела с 5 врати има голям, фиксиран панорамен покрив; при модела комби има панорамен покрив от 2 части, а при модела с 4 врати има традиционен шибидах.

Ford
Интериорно осветление, подхождащо на настроението ви

С опцията за интериорно осветление нежна светлина дискретно изпълва интериора на автомобила нощем с възможност за избор между осем различни цвята. (Стандартно оборудване при Titanium и опционално при Trend.)

Ford
Задайте идеалната температура за вас и вашите спътници

С опционален двузонов електронен автоматичен контрол на температурата (DEATC) може да изберете предпочитаната от вас и вашите спътници температура и системата я поддържа с усъвършенстван климатроник.

Ford
Огледало за обратно виждане, което не позволява на фаровете на други автомобили да ви заслепяват

Шофирането през нощта е по-лесно и потенциално по-безопасно, когато светлините на автомобилите зад вас не ви заслепяват. Затова огледалото за обратно виждане с автоматично затъмнение автоматично открива отблясъците от предни фарове и преминава на настройка на затъмнение.

Ford
Странични огледала, които могат да се предпазват сами

Лесно е да повредите страничните огледала, когато влизате и излизате от тесни места или паркирате в тясна улица. Опционални огледала с електрическо прибиране могат да ви помогнат да избегнете това, като се прибират навътре с докосване на бутон. И тъй като са с отопление, може да потеглите по-бързо и по-безопасно в студено време.

Ford
Безпроблемно споделяне на автомобила с MyKey®

Ford MyKey® ви позволява да зададете максималното ограничение на скоростта, напомняне за предпазните колани и дори силата на звука на аудио системата. Технологията е предназначена да ви осигури спокойствие и сигурност, ако дадете автомобила си назаем на приятел или на член от семейството, тъй като може да програмирате ограниченията, които желаете да зададете за този ключ: Ford MyKey®. Можете да запазите за себе си настройка за неограничен контрол на администратор и дори да имате повече от един от двата варианта, ако желаете.

Ford
Автоматични дълги светлини. Максимална видимост без да заслепявате водачите на другите автомобили

Полезна помощ при нощно шофиране, функцията Автоматични дълги светлини временно намалява интензитета на предните фарове на вашия автомобил, когато засече насрещен трафик или превозно средство отпред, като не ви позволява да заслепите други водачи. Системата автоматично се връща към дълги светлини, като ви осигурява максимална видимост. Функцията Автоматични дълги светлини се предлага като опция заедно с Lane Keeping System (вижте раздела Технология на управление).

Сподели: