ford.bg
Динамика и ефективност

Вълнуваща икономичност

Структурата на двигателя на изцяло новото Mondeo осигурява удовлетворяваща динамика. Подобреното окачване, заедно с гамата интелигентни технологии, ви предоставят абсолютен контрол над тази усъвършенствана мощност. Резултатът: свръхпрецизно управление във всяка ситуация.

Ефикасността съответства на динамиката. Всъщност комбинацията от интелигентен дизайн и съвременни инженерни средства осигурява изключителна икономичност и ниски емисии на CO2.

Ford
EcoBoost: получавате най-доброто от двигателя си

Трите опции за бензинов двигател EcoBoost използват комбинация от директно впръскване на гориво и турбокомпресорна технология, за да осигурят изключителни нива на динамика и икономичност:
• При 125 к.с. революционният (и многократно награждаван) 3-цилиндров 1.0-литров EcoBoost ви дава цялата мощност, която можете да очаквате от традиционен 1.6-литров двигател с около 25% по-добра икономичност при разхода на гориво и по-ниски емисии на CO2.
• Новият 1.5-литров EcoBoost произвежда 160 к.с. с разход на гориво от 5.9 л./100 км.
• 2.0-литровият EcoBoost осигурява впечатляващите 203 к.с. или 240 к.с., а специално настроен звуков усилвател ви позволява да се насладите на уникалния звук на двигателя в купето, когато ускорявате рязко.

Ford
Гама от дизелови опции

Предпочитате дизел? Тогава изберете от гамата, включваща 1.5-литров TDCi и 2.0-литров TDCi. Всички използват последната технология при двигателите за подобряване на мощността, въртящия момент и икономичността, като в същото време се намаляват вредните емисии. 2.0-литровият TDCi (наличен през 2015 г.) предлага три варианта за мощност, достигайки впечатляващите 210 к.с. с двойно турбо, като в същото време постига отлична икономичност и ниски нива на вредните емисии.

Ford
Свръхефикасни дизелови версии на ECOnetic

И двата дизелови двигателя са налични в ECOnetic версии, които осигуряват допълнителна ефикасност. Например: 1.5TDCi ECOnetic (наличен през 2015 г.) и 1.6TDCi ECOnetic с 94г CO2/км; и 2.0TDCi ECOnetic (наличен през 2015 г.), 150к.с. & 180 к.с. със 107 г CO2/км.

Ford
Механични предавателни кутии, които съответстват на двигателя ви

Налични са две 6-степенни механични предавателни кутии. Едната е по-лека и е пригодена за 1.0- и 1.5-литровия EcoBoost двигател и за 1.6-литровия дизелов. Другата има по-висок капацитет на въртящия момент, който подхожда на 2.0-литровия TDCi.

Ford
Усъвършенствани автоматични предавателни кутии

Изцяло новият модел предлага две автоматични опции. 6-степенната автоматична предавателна кутия има висок капацитет на въртящия момент и е пригодена за 1.5- и 2.0-литровия EcoBoost двигател. От друга страна Ford Powershift е налична за 2.0-литровия TDCi и комбинира удобството на автоматична с контрола на механична предавателна кутия, осигурявайки светкавична смяна на предавките и мощност, когато най-много се нуждаете от това.

Ford
Насладете се на ползите от хибридната електротехнология

Както подобава на автомобил, който е пионер в новите технологии, изцяло новото Mondeo е налично във вариант на усъвършенствано хибридно електрическо превозно средство: първото, произведено от Ford в Европа. Комбинирайки ползите от електрическата и бензинова мощност, изцяло новото Mondeo Hybrid ви позволява да се насладите на изключителна ефикасност и изтънченост, както и на удовлетворяваща динамика и издръжливост. Регенеративна спирачна система, иновативна Smartguage с "Brake Coach", както и други интелигентни системи, помагат допълнително да се оптимизира мощността и ефикасността на този автомобил.

Ford
Система, която се учи как да ви помага да спестявате гориво

EV+ комбинира вградения GPS на Ford SYNC с високотехнологичен софтуер, за да научава и запомня чести дестинации. Така че, когато сте на определено разстояние от място, на което обикновено спирате, автомобилът ви ще се опита да поддържа само електрически режим на движение, докато стигнете до това място.

Ford
Фино настроено окачване за по-фина возия

Mondeo има изцяло ново многораменно задно окачване. Тази усъвършенствана система е лека, здрава и перфектно настроена за отлична реакция, контрол и качество на возията.

Ford
Пера за смяна на предавките: насладете се на бърза смяна на предавките при автоматичните предавателни кутии

Макар по принцип да се срещат само при спортни автомобили от висок клас, автоматичните пера за смяна на предавките са налични, както със 6-степенната автоматична, така и с трансмисията PowerShift на изцяло новото Mondeo. Тази технология, вдъхновена от автомобилните състезания, ви предоставя бърза, безпроблемна смяна на предавките. И тъй като перата за управление са инсталирани на волана, можете по-ефикасно да сменяте предавките, когато завивате.

Ford
Сервоусилване на волана, което реагира при всяка ситуация

Електрическото сервоусилване на волана (EPAS) автоматично се адаптира към скоростта ви и условията.
При ниска скорост системата позволява на волана да се върти по-леко и лесно, подобрявайки маневреността. При висока скорост, когато имате нужда от по-добър контрол, тя прави движенията на волана по-трудни. Сега с новия дрифт контрол, EPAS взема под внимание страничните ветрове и други условия при шофиране, докато активният контрол на вибрациите редуцира всякакви нежелани трептения на волана.

Ford
Моментално сцепление при променящ се терен

Интелигентната система за задвижване на всички колела * (IAWD) на изцяло новото Mondeo реагира мигновено и се адаптира към променящ се терен, като подава точно правилното количество въртящ момент на двигателя към отделните колела, които се нуждаят от най-голямо сцепление.
Тази усъвършенствана система използва сензори и софтуер, за да реши проактивно колко мощност да подаде към всяка ос преди да се случи приплъзване на колелото. И тъй като системата е "при поискване", тя се активира само при необходимост, като по този начин пести гориво при по-леки пътни условия.

*Ще се предлага от април 2015.

Ford
Със системата Auto-Start-Stop използвате по-малко гориво

Когато спрете на светофар или когато автомобилът работи на празен ход при образувала се колона, тази технология може автоматично да изключи двигателя (като същевременно продължи да подава мощност към важни компоненти като предните фарове, климатроника, радиото и системата SYNC на Ford). Когато сте готови да потеглите отново, просто натиснете педала на съединителя и изберете първа предавка, както обикновено, или натиснете педала на газта при моделите с автоматична трансмисия и системата се рестартира. Системата Auto-Start-Stop е особено ефективна при шофиране в градски условия, където може да намали разхода на гориво с до 10% (градски цикъл на шофиране).

Ford
Усъвършенствана аеродинамика за подобрена икономия на гориво

Когато шофирате бавно, системата Active Grille Shutter държи отворен въздуховода на решетката за охлаждане на двигателя. Когато наберете скорост, въздуховодът на решетката може да се затвори автоматично, което подобрява аеродинамиката и спомага за пестене на гориво.

Ford
По-ефективен начин да презаредите акумулатора

За разлика от традиционните системи тази система за интелигентно регенеративно зареждане (Smart Regenerative Charging) зарежда акумулатора само при необходимост и когато е възможно, не го прави при натискане педала на газта. Това спомага за още по-голяма икономия на гориво и за допълнително намаляване на емисиите.

Сподели: