ford.bg
Пътно поведение

Автомобил, който ви осигурява пълен контрол.
Благодарение на умните технологии и интелигентния дизайн, новият Focus прави всяка минута, прекарана в автомобила, възможно най-комфортна, безопасна и приятна.

Иновативните технологии се грижат не само за връзката ви с пътя, но и за връзката с вашата музика, съобщения и телефонни обаждания в движение.
 

Ford
Най-новата хендсфри технология

Ford SYNC 2 с гласови команди и сензорен екран извежда съществуващата информационно-развлекателна система на крачка по-напред от другите с добавянето на опционален 8-инчов цветен сензорен екран. Този дисплей с висока резолюция ви осигурява интуитивно управление на няколко важни функции, включващи телефонни разговори, аудиосистема, климатроник и предлаганата допълнително навигация с гласови команди или допир. (Допълнителна опция).

Ford
Паркирането става още по-лесно

Технологията Active Park Assist ще ви помогне да паркирате без да използвате ръцете си в успоредни паркоместа и ще улесни паркирането в перпендикулярни такива (например в многоетажни паркинги). Технологията открива свободно място, а след това направлява волана, за да намести автомобила на заден ход в него. Освен това Park Out Assist е предназначена да ви помогне да излезете и от най-тесните места. (Допълнителна опция)

Ford
Сменяйте предавките бързо с пръстите си

Ако изберете варианта с автоматична трансмисия, ще получите възможността да сменяте предавките от перата на волана, като при състезателните модели. Перата са монтирани от двете страни на волана – с дясното превключвате на по-висока, а с лявото – на по-ниска предавка. Така можете да сменяте бързо предавките с пръсти, дори докато завивате. (Допълнителна опция)

Ford
Ford PowerShift. Бързина и икономия на гориво

Съчетавайки удобството на автоматична с контрола на механична трансмисия, тази усъвършенствана шестстепенна трансмисия сменя следващата предавка вместо вас, за да не губите мощност при превключването. Светкавично бързите и плавни превключвания на PowerShift правят шофирането по-гладко, като същевременно пестят гориво и намаляват емисиите CO2 в сравнение с обикновената автоматична трансмисия. (Допълнителна опция)

Ford
По-безопасно шофиране в града

При постоянно спиране и потегляне или при бавно движещ се трафик доста често възникват инциденти (особено по оживените улици в големите градове). Предназначението на Active City Stop е да ви помогне да избегнете или да смекчите евентуален сблъсък. Ако системата отчете, че автомобилът пред вас внезапно е спрял, а вие се движите със скорост под 50 км/ч, тя автоматично ще задейства спирачките. Като доказателство за иновацията си, Active City Stop беше удостоена с награда Euro NCAP Advanced Award за безопасност*.
*Наградата е присъдена за модел Ford Focus 2013. (Допълнителна опция)

Предупреждение за опасности

Докато паркирате, сензорите, монтирани отзад, отчитат евентуални опасности от двете страни на автомобила и ви предупреждават, за да ги избегнете. (Допълнителна опция)

Ford
Засича автомобилите, които вие може да не видите

Cross Traffic Alert е изцяло нова технология, която вече е част от системата Blind Spot Information System (BLIS). Когато излизате на заден ход от паркомясто и видимостта ви за пътното движение е ограничена, Cross Traffic Alert засича приближаващите автомобили и ви предупреждава със звуков сигнал. Освен това технологията активира индикатор в страничното огледало (лявото или дясното, в зависимост от посоката на приближаващото превозно средство). (Допълнителна опция)

Ford
Огледалата виждат онова, което вие не виждате

Blind Spot Information System (BLIS) ще ви помогне по-безопасно да се преустроите в другото платно. Това е възможно, защото радарните сензори сканират „мъртвите точки“ на видимост от двете страни на вашия автомобил. Ако засекат автомобил, който не виждате, в страничното огледало на съответната врата светва ясно различим оранжев индикатор, която ви предупреждава. BLIS е снабдена и с напълно нова технология - Cross Traffic Alert. (Допълнителна опция)

Ford
Помага ви да виждате, без да заслепява другите участници в движението

Auto High Beam е полезен асистент за нощно шофиране. Функцията временно превключва предните ви фарове на къси светлини, когато отчете насрещно движение или автомобил пред вас, за да не заслепите другите водачи. След това отново превключва на дълги светлини (автоматично), като ви осигурява максимална видимост. Auto High Beam се предлага като допълнителна опция заедно с Lane Keeping Alert (вижте страницата Сигурност и безопасност). (Допълнителна опция)

Ford
Уморени ли сте? Driver Alert ще го долови

Driver Alert постоянно следи поведението ви при шофиране; функцията на този асистент е да отчита промени в това поведение, които може да са причинени от умора. Ако системата отчете, че бдителността ви намалява, на дисплея се извежда предупредителна иконка, която ви предлага да направите почивка. Ако бдителността ви намалее още повече, съобщението се повтаря и се комбинира със звуков сигнал. (Допълнителна опция)

Усъвършенствана система, която ви помага да не напускате лентата на движение

Системата Lane Keeping използва насочена напред камера, за да засече неволно напускане на лентата на движение. В такъв случай функцията Lane Keeping Alert ви предупреждава с вибрация на волана и извежда визуално предупреждение. Ако реагирате бавно или не реагирате изобщо, Lane Keeping Aid ще подпомогне управлението на автомобила, за да ви върне безопасно в правилната лента на движение. Технологията е предназначена за път с няколко платна (например магистрала), така че автоматично ще се деактивира при скорост под 65 км/ч, или пък може да я изключите ръчно. (Допълнителна опция)

Ford
Вижда пътните знаци, които може да пропуснете

Независимо дали знаците са край пътя или над него, постоянни или временни, Traffic Sign Recognition ще ги разпознае. Иконка със знака за ограничение на скоростта или за забранено изпреварване ще се появи на дисплея в частта за инструментите и ще се сменя при всяка промяна на ограничението. (Допълнителна опция)

Ford
Автопилот, който се адаптира автоматично

С технологията Adaptive Cruise Control вие задавате скоростта, с която искате да шофирате и системата я поддържа. Ако вграденият радарен сензор засече превозно средство пред вас, автомобилът намалява скоростта, за да запази предварително зададеното разстояние. Щом отчете, че пред вас отново е чисто, системата ще ускори до зададената от вас скорост. (Допълнителна опция)

Ford
Поддържане на безопасно разстояние

В частта с инструментите има и Distance Indication (индикация за разстояние). Тя постоянно извежда разстоянието до автомобила пред вас и осветява система от цветни иконки със светлини за движението, в зависимост от настройките за разстояние, които сте задали. Ако се приближите твърде много до автомобила отпред, Distance Alert ще ви предупреди и с червен предупредителен сигнал. (Допълнителна опция)

Интелигентни предни фарове

Биксеноновите предни фарове са снабдени с усъвършенствана система Adaptive Lighting, която интелигентно се адаптира към пътната ситуация. В зависимост от вида на пътя, технологията автоматично превключва между четири различни типа лъчи, за да ви осигури най-доброто разпределение на светлината. Системата може да включва и завиващи светлини, които се насочват в синхрон със завъртането на волана. (Допълнителна опция)

Ford
Волан, на който всичко ви е подръка

Новият волан с три спици е проектиран ергономично специално за новия Ford Focus. Всеки бутон и уред за управление ви е подръка, а положението на волана подобрява използваемостта и видимостта на панела с инструменти на вашия автомобил. За още по-голям комфорт – защо не си поръчате нов волан с подгряване, предлаган като допълнителната опция?

Ford
Интелигентно място за вашите смарт устройства

В централната конзола е отделено място за смартфони и други мобилни устройства. Снабдено е с USB порт за свързване и захранване, а също и с гумена подложка за по-надеждно закрепяне на вашите устройства.

Ford
Без ключ означава без проблеми

Системата на Ford KeyFree ви дава възможност да отключвате и заключвате вашия автомобил, без да изваждате ключа си от джоба или чантата – голямо удобство, когато ръцете ви са заети. (Допълнителна опция)

Ford
Стартирайте автомобила си с натискане на бутон

Няма нужда да използвате ключа си. Просто натиснете и задръжте педала на съединителя (или на спирачката, във варианта с автоматична трансмисия), а след това натиснете бутона Ford Power Starter и двигателят моментално оживява. (Стандартно оборудване за модел Titanium)

Ford
Безпроблемно споделяне на автомобила с MyKey®

Тази нова технология ви позволява да зададете ограничение на максималната скорост, напомняне за поставяне на предпазните колани и дори максимално ниво на звука на аудиосистемата. Просто поставете ключа в патрона на запалването, запалете двигателя и следвайте простите указания за програмиране на ограниченията, които искате да запаметите в този ключ. Можете да оставите неограничения „администраторски“ ключ при вас и дори да си поръчате повече от една бройка и от двата вида, ако желаете. Ford MyKey® е лесен за употреба и предназначението му е да ви осигури спокойствие, ако сте заели автомобила на приятел или член на семейството. (Стандартно оборудване)

Ford
Чистачки, които се регулират автоматично според дъжда

Чистачките със специални сензори за дъжд влизат в действие, щом отчетат присъствие на влага върху предното ви стъкло, а след това регулират скоростта си, за да се справят с всичко, с което реши да ви изненада времето. Можете дори да изберете измежду шест нива на чувствителност, които определят колко влага може да се натрупа, преди да се включат чистачките. (Допълнителна опция)

Ford
Странични огледала със самозащита

За да избегнете неволна повреда, огледалата с електрическо задвижване автоматично се сгъват навътре, когато паркирате автомобила. В сгънато положение те предпазват и стилните вградени мигачи. (Допълнителна опция)

Ford
Ford Easy-Fuel за безопасно пълнене на резервоара

Тази полезна технология прави почти невъзможно зареждането на автомобила с погрешно гориво, защото погрешният накрайник просто няма да влезе. А тъй като Ford Easy-Fuel е система без капачка, повече никога няма да ви се наложи да отвъртате замърсената капачка. (Стандартно оборудване)

Ford
Почистете бързо предното стъкло с Quickclear

Тази интелигентна функция ви помага да потеглите бързо в студените утрини. Само натиснете бутона и системата за секунди разтопява леда или скрежа по предното стъкло, дори ако температурите навън са под нулата. (Стандартно оборудване за модели Zetec и Titanium)

Сподели: