ford.bg
Мощност и икономичност

Технологиите на двигателите играят ключова роля в новия Focus, намалявайки текущите разходи и вредните емисии, като същевременно ви предоставят напълно удовлетворяващи нива на мощност и динамика.

Серията включва широка гама бензинови и дизелови двигатели. И двата вида предлагат отлична икономия на гориво и ниски CO2 емисии в цялата гама.

Всички нови двигатели са проектирани да покриват строгите стандарти за вредните емисии Euro 6. А версията на мощния 1,0-литров двигател EcoBoost вече намалява вредните емисии до по-малко от 100 г/км CO2.
 

Ford

Новият Focus се задвижва от гама усъвършенствани двигатели.
Всички те имат различен капацитет и полезна мощност,
а ето кои са най-новите попълнения в гамата.

1,0-литров EcoBoost

Версията на изненадващо мощния 1,0-литров двигател EcoBoost предлага CO2 емисии под 100 г/км: първият нехибриден бензинов семеен автомобил в Европа с такива показатели.

Мощност и икономичност без компромиси

1,5-литровият EcoBoost е ново попълнение към успешната гама EcoBoost. Двигателят е интелигентно умалена версия на 1,6-литровия EcoBoost, която осигурява по-ниски вредни емисии и още по-добра икономия на гориво... без да прави компромис с мощността и управляемостта на автомобила.

Дизелова мощност с ниски емисии

2,0-литровият дизелов двигател също е нов, с мощност от 150 к.с. и се предлага с механична 6-степенна трансмисия или с автоматична трансмисия PowerShift. Този нов дизелов двигател предоставя значително намаление на вредните емисии спрямо 2,0-литровия дизелов вариант, който замества.


Удоволствието от шофирането на модела Focus е легендарно. А с допълнителен фин тунинг новият Focus осигурява подобрени нива на сцепление, контрол и управляемост – независимо дали сте в движение, завивате или спирате. При варианта с автоматична трансмисия можете да се насладите и на бързината и управлението с пръсти на перата за смяна на предавките, монтирани на волана.

Ford
Максимален контрол при завой

Функцията Torque Vectoring Control балансира въртящия момент на двигателя между предните колела в зависимост от пътната настилка и пътните условия. Активирайки се 100 пъти в секунда, системата е 33 пъти по-бърза от едно мигване. Което означава по-здраво сцепление с пътя и супер прецизна управляемост, както ще откриете, когато ускорявате в завой.

Ford
По-фина возия

Многораменната система на задното окачване Control Blade осигурява плавна возия и супер прецизни реакции, интуитивна обратна връзка от пътя и тиха работа на двигателя, дори при ускоряване.

Ford
Изразходвайте по-малко гориво с функцията Auto Start-Stop

Когато вашият Focus спре на светофар или двигателят му работи на празен ход в задръстване, Auto Start-Stop може автоматично да изключи двигателя (като продължи да подава захранване към важни системи като вентилацията, радиосистемата и Ford SYNC). Когато сте готови да потеглите, просто натиснете педала на съединителя и включете на първа предавка, както обикновено. Системата ще стартира отново. Auto Start-Stop е особено ефективна по улиците на малките и големите градове.

Ford
Презаредете по-икономично своя акумулатор

За разлика от традиционните системи, Smart Regenerative Charging зарежда акумулатора само когато има нужда, а когато е възможно, избягва да го прави при натискане педала на газта. Това ви помага да пестите още повече гориво и намалява допълнително вредните емисии.

Ford
По-добра аеродинамика за подобрена икономичност

Когато шофирате бавно, системата Active Grille Shutter отваря вентилационните отвори на радиаторната решетка, за да се охлади двигателят. Когато наберете скорост, тя ги затваря автоматично, като по този начин подобрява аеродинамиката и пести гориво. С течение на времето ще забележите голяма разлика в икономичността, благодарение на тази технология.

Ford
Смяна на предавките с по-нисък разход на гориво

Една светеща стрелка на панела с инструментите ви показва кога да смените предавката, осигурявайки ви максимална икономия на гориво. Това е прост, но ефективен начин да направите всяко пътуване по-икономично.

Ford
Помощ за по-икономично шофиране

Иновативната система Ford Eco Mode постоянно преценява как вашето шофиране ще се отрази на разхода на гориво. Системата анализира вашата скорост, смяна на предавките, спиране и прогнозни нива, плюс броя кратки и дълги пътувания, които предприемате. След това интелигентният софтуер ви дава съвети как да подобрите икономията на гориво.

Сподели: