ford.bg
Динамика и ефективност

Икономичен и мощен, доставя истинско удоволствие от шофирането.

Дизел или бензин, с ръчна или автоматична скоростна кутия, изцяло новия Transit Connect ви осигурява изобилие от задвижващи опции. Без значение каква комбинация ще изберете, модерните технологии ще ви осигурят изключителна динамика и горивна ефективност.

С модерен дизайн на шасито и окачването, както и на задвижването на предните колела и сервоусилвателя на волана, лесно ще забравите че шофирате толкова просторен пътнически автомобил.
 

Ford
Извлечете максимума от своя бензинов двигател

Новият 1.0-литров, 3-цилиндров EcoBoost бензинов двигател доставя 100 к.с. и 170Нм въртящ момент с 6-степенна ръчна трансмисия. Комбинацията с други технологии подобряващи икономията на гориво като например Auto-Start-Stop, тези двигатели ви дават мощността, която очаквате от конвенционален 1.6-литров дивгател, но постигайки около 24% по-добра икономия на гориво и 25% по-ниски CO2 емисии от едва 129г/км.

Ford
Мощни и ефикасни дизелови двигатели

Ако предпочитате дизела, можете да избирате между три различни 1,6-литрови Duratorq TDCi дизелови двигатели: 75 к.с., 220 Нм, 95 к.с. с 275 Нм и пет-степенна механична скоростна кутия или 115 к.с., 260 Нм и шест-степенна механична трансмисия.

Ford
Използвайте по-малко гориво с Auto-Start-Stop

Когато вашият ван спре на светофар или в натоварения трафик, тази технология автоматично изключва двигателя (без да спира захранването на важни неща като вентилацията, радиото и Ford SYNC). Когато сте готови да тръгнете, просто натиснете съединителя и изберете първа предавка както обикновено и двигателя автоматично ще се рестартира. Автоматичната Start-Stop система е особено ефективна при движение в града, където тя може да намали разхода на гориво с до 10% (градски цикъл).

Ford
Интелигентна система, която ви помага да шофирате по-икономично

Иновативната система Ford Eco Mode прави оценка на ефекта от вашия стил на шофиране върху разхода на гориво. Системата анализира вашата скорост, превключване на скоростите и начина на спиране, плюс броя на късите и дълги пътувания, които правите. След това интелигентният софтуер ви съветва как да подобрите икономията на гориво.

Ford
По-висока аеродинамика за по-нисък разход на гориво

При ниска скорост системата Active Grille Shutter държи предната решетка отворена за по-добро охлаждане на двигателя. Когато увеличите скоростта решетката автоматично се затваря, подобрявайки аеродинамиката и помагайки ви да пестите гориво.

Ford
По-ефективен начин за зареждане на акумулатора

За разлика от конвенционалните системи, системата за интелигентно зареждане на акумулатора се включва единствено, когато е необходимо и ако е възможно избягва да го прави по време на ускорение. Това може да помогне както за намаляване на разхода, така и за допълнителното намаляване на вредните емисии.

Ford
Невероятно управление, което е винаги под ваш контрол

Tourneo Connect е проектиран така, че да ви даде както максимален контрол и комфорт на управлението, така и увереност при висока скорост, при мокра и суха настилка, без значение дали возите хора или не.

Ford
Лесен за шофиране

С 5 или 6 степенна трансмисия и високия си въртящ момент, винаги получавате мощността, от която се нуждаете с по-редки смени на предавките. С радиус на завой от едва 11.3 м., ще ви е много по-лесно, когато се наложи да маневрирате в натоварен трафик или тесни пространства.

Сподели: