ford.bg
Ефективност и характеристики

Серията нови 2.2 TDCi дизелови двигатели, с 6-степенна механична трансмисия, доставят високи нива на мощност и въртящ момент, заедно с изключителна горивна ефективност. В съчетание с технологии, които включват Интелигентно регенеративно зареждане, Контрол на ускорението и Автоматична Start-Stop система, Transit е построен, за да ви пести гориво, да намали разходите ви за притежание и да максимизира възвръщаемостта на вашата ценна инвестиция.

Ford
Най-новите дизелови двигатели – мощни и икономични

Transit се задвижва от три, високотехнологични 2.2 TDCi двигатели. Посредством 6-степенна скоростна кутия с предно задвижване, тези нови двигатели доставят 100, 125 или 155 к.с. и до 385 Нм въртящ момент за максимална теглителна сила и по-рядка смяна на предавките. Гениалното проектиране на тези двигатели ще ви даде изключителна икономия на гориво, ниски емисии и бързо, ефективно загряване, дори в най-студените условия. Тази ефективност може да бъде допълнително подобрена чрез технологиите Ford ECOnetic.

Ford
По-ефикасен начин за презареждане на акумулатора

За разлика от традиционните системи, Интелигентното регенеративно зареждане се активира единствено, когато има нужда. Това помога да спестите още повече гориво и още повече намалява емисиите.

Ford
Автоматична Start-Stop система

Когато вашият ван спре на светофар или в натоварения трафик, тази технология автоматично изключва двигателя (без да спира захранването на важни неща като вентилацията, радиото и Ford SYNC). Когато сте готови да тръгнете, просто натиснете съединителя и изберете първа предавка както обикновено и двигателя автоматично ще се рестартира. Автоматичната Start-Stop система е особено ефективна при движение в града, където тя може да намали разхода на гориво с до 10% (градски цикъл).

Ford
Интелигентна система, която ви помага да шофирате по-икономично

Иновативната система Ford Eco Mode прави оценка на ефекта от вашия стил на шофиране върху разхода на гориво. Системата анализира вашата скорост, превключване на скоростите и начина на спиране, плюс броя на късите и дълги пътувания, които правите. След това интелигентният софтуер ви съветва как да подобрите икономията на гориво.

Ford
Повишена икономичност, намалени емисии

Изберете серията "ECOnetic" и ще получите 7% увеличени предавателни числа. Освен това ще се възползвате от подобрена икономия на гориво и намалени емисии: едва 169 г. CO2/km.

Ford
Контрол на ускорението

Тази иновативна нова система контролира нивото на ускорение на вашия автомобил в зависимост от това дали е в ненатоварено или частично натоварено състояние. В резултат на това можете да очаквате да намалите разхода на гориво с до 15%, в зависимост от вашия стил на шофиране. Технологията може да помогне и за намаляване на износването на двигателя, спирачките и гумите, както и на други компоненти.

Ford
Индикатор за смяна на предавките

Светлина на арматурното табло ви казва кога да смените предавката за максимална икономия на гориво. Това е прост, но ефективен начин да направите всяко едно пътуване по-икономично.

Сподели: