ford.bg
Динамика и ефективност

 

Ниски емисии, висока динамика

С набор от конструирани по предназначение двигатели и новаторски технологии ECOnetic, пестящи гориво, Fiesta Van ви предоставя безкомпромисна динамика, като същевременно намалява CO2 емисиите.

Ford
Дизелова технология с висока динамика

 

Подобреният 1.6-литров Duratorq TDCi ECOnetic дизелов двигател ви предоставя мощност 95 к.с. и въртящ момент от 205 Нм. Изненадващо за толкова мощен двигател, той постига и отлична икономия на гориво, както и ниски вредни емисии.


 

Каквото и работно предназначение да намерите за вашия нов Fiesta Van, със сигурност ще има двигател, конструиран за целта. Серията включва 1.25 бензинов двигател, нов 1.5 TDCi, подобрен 1.6 TDCi и 1.6 TDCi ECOnetic. Така че можете да изберете между бензинов или дизелов, с мощност до 95 к.с. или с икономичните 2,75 л/100км разход на гориво.

Ford
Волан с електрическо сервоусилване (EPAS)

EPAS се регулира автоматично, за да ви осигури по-лесно и леко управление, когато паркирате на тясно място и по-твърд волан за по-добър контрол по магистралите, например.

За разлика от стандартните такива волани, при които сервоусилването действа постоянно и изразходва енергия и гориво, нашият EPAS се активира само при необходимост, което намалява още повече разхода на гориво.

Ford
Безкомпромисна икономия на гориво

 

Новият двигател 1.6 Duratorq TDCi ECOnetic Powertrain ви предоставя най-ниския в класа разход на гориво от 2,75 л/100км (в смесен цикъл) и най-ниските CO2 емисии от всички производители в този клас - само 87г/км.


Наборът технологии ECOnetic също допринася за ниския разход на гориво и ниските вредни емисии, като същевременно ви осигурява удовлетворяваща динамика.

Ford
По-ефективен начин да заредите акумулатора си

 

За разлика от традиционните системи, системата Интелигентно регенеративно зареждане зарежда акумулатора само когато е необходимо и - ако е възможно - избягва да го прави, докато натискате педала на газта. Така се пести още повече гориво и се понижават допълнително изхвърлените вредни емисии.

Ford
Изразходвайте по-малко гориво с Auto-Start-Stop

 

Когато ванът не се движи – например на светофар или в задръстване, Auto-Start-Stop автоматично изключва двигателя (като продължава да подава захранване към важни системи като климатроника и радиото). За да запалите отново, само натиснете съединителя и включете скоростния лост на първа предавка, както обикновено. Технологията, която е стандартно оборудване в серията ECOnetic, е особено ефективна, ако шофирате предимно в градски условия, където тя може да намали разхода ви на гориво с до 10% (в градски цикъл).

Ford
Светлинен индикатор за по-икономична смяна на предавките

 

Лампичка на таблото с инструментите ви подсказва кога да смените предавката, за да постигнете максимална икономия на гориво. Това е прост, но ефективен начин да направите всяко свое пътуване по-икономично.

Сподели: