ford.bg
Безопасност и сигурност

В новата Kuga безопасността и сигурността на водача и пътниците е от първостепенна важност. И успокояващо дълъг списък от функции за безопасност е създаден, за да осигурява високо ниво на защита за ваше спокойствие.

Новата Kuga натиска спирачките вместо вас, за да ви помогне да избегнете сблъсък при ниска скорост на шофиране

Сблъсъците при натоварен трафик с непрекъснато спиране и потегляне на автомобила са доста често явление: Системата за предотвратяване на сблъсъци в града е усъвършенствана технология, предназначена да ви помогне да ги избегнете или поне да намалите силата на удара. Ако системата засече внезапно спиране на автомобила пред вас и вие се движите със скорост под 50 км/ч, тя автоматично прилага спирачките.

 

Усъвършенствана система въздушни възглавници

Система от въздушни възглавници, включваща въздушни възглавници на предните седалки, въздушна възглавница за коленете на водача, възглавници тип "завеса” и странични възглавници на първия ред.

 

 

 

 

Ford SYNC с Помощ при аварийни ситуации: може да се обади за помощ, дори ако вие не можете

Функцията Помощ при аварийни ситуации* е важен и потенциално животоспасяващ аспект на Ford SYNC. В малко вероятния случай на катастрофа, при която се задействат въздушните възглавници или се дезактивира горивната помпа, технологията може да ви помогне да осъществите директно обаждане до аварийните служби. Може да изберете да прекъснете обаждането или, ако е необходимо, да разговаряте с аварийните служби. От решаващо значение обаче е, че системата ще предостави жизнено важна информация, като например вашите GPS координати, дори ако сте в безсъзнание.

*Системата Помощ при аварийни ситуации на Ford действа в над 40 европейски държави. Тази функция работи, когато е сдвоена със съвместим свързан мобилен телефон, който е във вас при задействането на въздушните възглавници (с изключение на коленните въздушни възглавници) или когато сензор, който регистрира катастрофа, дезактивира горивната помпа. Текстовата функция и Помощ при аварийни ситуации не се поддържат на всички европейски езици.

Системата за електронен контрол на стабилността ви помага да запазите контрол

Създадена да ви помага да поддържате контрол, тя постоянно следи прогреса на автомобила ви, засича всякакви отклонения от избраната лента на движение (например, ако започнете да поднасяте) и автоматично ви помага да коригирате позицията си на пътя.

 

 

5-звезден рейтинг за безопасност

Kuga има отличен пакет за безопасност, който включва всичко от стандартни въздушни възглавници за водача и пътника, странични възглавници и възглавници тип „завеса“ и въздушна възглавница за коленете на водача до редица усъвършенствани технологии, въведени за първи път в сегмента, като Системата за предотвратяване на сблъсъци в града и функцията Помощ при аварийни ситуации.

 

Сподели: