ford.bg
Комфорт и удобство

В новия Ford Kuga всяка функция слага вашите нужди на първо място. Така че се облегнете и се насладете на пътуването, докато серия интелигентни технологии работят за вас.

Най-усъвършенстваната хендсфри технология

Ford SYNC 3 с гласово управление и сензорен екран ви позволява да управлявате музиката си и да извършвате и приемате обаждания по мобилния си телефон чрез естествени директни гласови команди. Можете да пускате песни от USB памет или MP3/iPod® плейър или да пускате музика от телефон, съвместим с Bluetooth®*. Системата дори прочита на глас входящите ви SMS-и. Можете да използвате и 8-инчовия сензорен екран, който работи с жестове „плъзване“ и „прибиране с пръсти“ за лесно, интуитивно управление. Тази свръхмодерна информационно-развлекателна система включва и Applink, Apple’s CarPlay и Android Auto, за да извежда информацията от смартфона ви на сензорния екран.

*Марката и логото на  Bluetooth® са собственост на Bluetooth SIG, Inc. и всяка употреба на тези марки от Ford Motor Company Limited и нейните филиали е лицензирана. Другите търговски марки и търговски наименования принадлежат на съответните собственици.

Хендсфри технология за задната врата за лесно отваряне и затваряне

Ако ръцете ви са пълни и автомобилът ви усети близостта на вашия ключодържател за безключов достъп, всичко, което трябва да направите, е да размахате крак под задната броня и вратата на багажника автоматично ще се отвори или затвори.

 

Голям панорамен покрив за по-светло, въздушно усещане

Наличен като допълнително оборудване на новата Kuga, луксозен, стъклен панорамен покрив от две части, отварящ се под ъгъл или прибиращ се под задната част, създава светъл и просторен интериор. Покривът позволява нахлуване на естествена светлина в купето, а слънцеотражателното стъкло ви охлажда и защитава от ултравиолетовите лъчи. Електроуправляемата щора позволява да откриете или закриете покрива с едно натискане на бутон.

 

 

Топлина в студените дни

Ако изберете кожени седалки, предните седалки за водача и пътника са с отопление, за да ви осигурят максимален комфорт. А мразовитите дни вече не са така непоносими за водача, благодарение на отопляемия волан.

 

 

 

Бързо почистване на предното стъкло с Quickclear

Тази интелигентна функция е предназначена да ви помогне да потеглите бързо в мразовитите утрини. Просто докоснете бутон и ултратънки влакна се нагряват бързо, за да размразят или отстранят запотяването на предното стъкло, както и да спомогнат за размразяването на чистачките. Системата работи за секунди, дори ако температурата отвън е под нулата.

 

 

Чистачки, които се регулират автоматично спрямо дъжда

Чистачките със сензори за дъжд влизат в действие в момента, в който установят влага на предното стъкло, след което регулират скоростта си, за да се справят с всичко, което времето може да ви стовари. Вие можете дори да изберете измежду шест нива на чувствителност, които определят колко влага трябва да се натрупа преди чистачките да я изтрият. Чистачките със сензори за дъжд са налични като допълнително оборудване с автоматични предни фарове.

 

 

Паркинг спирачка с натискане на бутон

Интелигентна Електронна паркинг спирачка оставя в миналото традиционния лост. Сега можете безопасно да активирате паркинг спирачката само с едно натискане на бутон на централната конзола. Освен че улеснява живота ви, тази полезна функция ви осигурява и допълнително място за съхранение на вещи.

 

 

 

Hi-Fi звук

Висококачествена аудио система се предлага като стандартно оборудване с Ford SYNC 3 и предоставя изключителна чистота на звука в купето. Опционална премиум система Sony с DAB радио създава още по-добро слушателско изживяване.

 

 

 

Цветове, съответстващи на настроението ви

Амбиентното осветление на Kuga хвърля нежна светлина върху централната конзола, джобовете на вратите, дръжките на вратите и предните стелки за краката. Налични са седем различни цвята, вариращи от топло червено до студено синьо, така че можете да изберете различен цвят за всеки ден от седмицата.

Сподели: