ford.bg
Динамика, на която ще се насладите, икономичност, която ще оцените

Мощна динамика и плавни реакции, допълвани от изключителна икономичност на гориво и ниски емисии: новата Kuga осигурява всичко това в един прецизно разработен пакет.

Повече динамика, повече икономичност

Новата Kuga се задвижва от 1,5-литровия бензинов двигател EcoBoost, наличен в два различни варианта за мощност: 150 к.с. и 182 к.с. Двигателят ви предоставя цялата мощност, която бихте очаквали от обикновен 1,6-литров двигател, но постига разход на гориво в комбиниран цикъл от 6,2 л/100 км* с емисии на CO2 от едва 143 г/км*. Директно впръскване на горивото, турбокомпресия и променливи фази на газоразпределение се съчетават, за да осигурят плавна, откликваща и удовлетворяваща динамика.

*Тестови данни на Ford (версия с предно задвижване с механична трансмисия и 150 к.с.).

 

Гама от дизелови опции

Предпочитате дизел? Тогава изберете между 1,5-литровия TDCi  и 2,0-литровия TDCi. И двата използват последната технология при двигателите за подобряване на мощността, въртящия момент и икономичността, като в същото време се намаляват вредните емисии. 1,5-литровият TDCi осигурява мощност от 120 к.с., а 2,0-литровият TDCi предлага 150 к.с. или още по-голямата мощност от 182 к.с.

 

 

С автоматичната Start-Stop система използвате по-малко гориво

Когато спрете на светофар или когато автомобилът работи на празен ход при образувала се колона, тази технология може автоматично да изключи двигателя, като същевременно продължи да подава мощност към важни компоненти като предните фарове, климатроника, радиото и системата Ford SYNC. Когато сте готови да потеглите отново, просто натиснете педала на съединителя или натиснете педала на газта при моделите с автоматична трансмисия и системата се рестартира. Автоматичната Start-Stop система е особено ефективна при шофиране в градски условия, където може да намали разхода на гориво с до 10% (градски цикъл на шофиране).


Двигатели, които отговарят на стриктни стандарти

Какъвто и двигател да изберете за своята Kuga, той ще отговаря на стандарта Euro Stage 6 за вредните емисии. За бензиновите двигатели стандартът Stage 6 означава, че двигателят не може да произвежда повече от: 1,0 г/км въглероден диоксид, 0,10 г/км въглеводород, 0,06 г/км азотни оксиди и 0,005 г/км фини прахови частици.* 


*Отнася се само за двигатели с директно впръскване.

 

Бърза, ръчна смяна на предавките

6-степенната механична скоростна кутия има висок капацитет на въртящия момент и предоставя плавни, бързи и точни смени на предавките. За да ви помогне да оптимизирате икономията на гориво, иконка на съответната предавка на инструменталния панел ви казва кога да смените предавката.

 

 

 

Скоростна кутия Powershift на Ford. Бърза и пестяща гориво

Съчетавайки удобството на автоматичната скоростна кутия с контрола на механичната, тази усъвършенствана 6-степенна скоростна кутия избира предварително следващата предавка вместо вас, така че да не загубите мощност в процеса на смяна. Резултатът: Светкавичната, плавна смяна на предавките на PowerShift прави шофирането по-гладко.

 

 

Пера за смяна на предавките: насладете се на бърза смяна на предавките при автоматичните скоростни кутии

Макар по принцип да се срещат само при спортни автомобили от висок клас, автоматичните пера за смяна на предавките са налични, както със 6-степенната автоматична, така и с трансмисията PowerShift на новата Kuga. Тази технология, вдъхновена от автомобилните състезания, ви предоставя бърза и безпроблемна смяна на предавките. И тъй като перата за управление са монтирани на волана, можете по-ефикасно да сменяте предавките, когато завивате.

Сподели: