ford.bg
Технологии

 Fiesta е снабден с цял набор новаторски функции и технологии, с които шофирането ще бъде по-приятно и лишено от стрес.

Ford
Ford SYNC. Усъвършенствана хендсфри технология
Една от интелигентните нови технологии на Fiesta е Ford SYNC, която ви позволява да управлявате музикалните си устройства и да осъществявате входящи и изходящи обаждания по мобилния си телефон, като използвате прости и директни гласови команди. Освен че може да чете текстове, технологията възпроизвежда песни от USB или MP3 устройство, както и поточна музика от мобилен телефон, съвместим с Bluetooth. Тази усъвършенствана SYNC система е снабдена и с функция Спешна помощ. Макар и вероятността от инцидент да е незначителна, тази технология ще използва мобилния ви телефон, за да извести службите за спешна помощ и да ги уведоми за вашето местонахождение.
Ford
Вградената система за навигация се грижи да стигнете там, за където сте тръгнали

Новият Ford Fiesta е снабден с вградена система за сателитна навигация с 5-инчов цветен екран и DAB аудио, която реагира на скоростта ви на пътя в реално време и ви помага да следите трафика, за да ви осигури по-прецизно изчисление на времето на пристигане и информация за пътуването.

Ford
Благодарение на MyKey можете без притеснения да отстъпите колата си

 Ford MyKey е новаторска програмируема функция, която допринася за по-безопасно шофиране. MyKey ви позволява да пригодите настройките на превозното средство към индивидуалните си предпочитания. Така, ако заемате автомобила на друг човек, можете да зададете ограничение на максималната скорост, напомнящ сигнал за слагане на коланите и дори да контролирате силата на звука от аудио уредбата. Тази новаторска технология е създадена за по-голяма безопасност на водачите и пътниците, както и за да ви спести тревоги.

Ford
Камера за задно виждане: по-лесно и безопасно движение на заден ход

Камерата за задно виждане извежда изображение на онова, което се намира зад автомобила, на екран, вграден в централната конзола. Освен че ви показва неща, които може да пропуснете, виртуалните линии ви насочват, за да паркирате без проблем и в най-тесните пространства. За още по-голямо удобство камерата за задно виждане се активира автоматично, когато включите на задна предавка.

Ford
Каквито и да са пътните условия, ESC ви помага да запазите контрол

Системата Електронен контрол на стабилността (ESC) постоянно следи движението на Ford Fiesta, отчита промяната, ако автомобилът се отклони от курса или поднесе, и автоматично коригира положението му на пътя, като ви помага да запазите контрол над него. Освен това ESC спомага за намаляване на спирачния път при опасни ситуации.

Ford
Почистете бързо предното си стъкло с Quickclear

 

Тази хитроумна функция е предназначена да ви осигури бързо потегляне в мразовити утрини. Само докоснете бутона и системата ще разтопи леда или скрежа по стъклото за секунди, дори температурата навън да е под нулата.

Ford
По-съвременен интериор с Амбиентно осветление

Меко червено сияние дискретно осветява интериора на вашия Fiesta и създава топла, гостоприемна и стилна атмосфера в автомобила ви. (Амбиентното осветление е стандартно оборудване в моделите Zetec, Titanium и Titanium X)

Ford
Настройте температурата според предпочитанията си

 

С функцията Електронен автоматичен контрол на температурата (EATC) можете да изберете температура в купето по ваше желание, а усъвършенстваната климатична система ще я поддържа. (Стандартно оборудване за всички модели Titanium и Titanium X) (Опция за модел Zetec).

Ford
Новаторска централна конзола, която ви осигурява пълен контрол над автомобила

 

Усъвършенстваната, многофункционална централна конзола ви позволява да контролирате много от системите на автомобила от едно място. Всички функции са ясно изведени на дисплея, а можете да боравите с тях и посредством бутоните на волана.

Ford
Фарове, които се включват автоматично при необходимост

 

Fiesta е оборудван със сензори, които отчитат намаляващата светлина по здрач или при внезапна промяна на светлинните условия. Например, ако навлизате в тунел, фаровете ще се включат автоматично, което прави шофирането по-лесно и безопасно. Автоматичните фарове се предлагат като опция заедно с чистачките, „усещащи“ дъжда и самозатъмняващото се огледало за задно виждане в цялата серия Zetec и са стандартно оборудване за всички модели Titanium и Titanium X.

Ford
Странични огледала, които сами се предпазват от повреда

 

За да предотвратите неволна повреда, опционалните сгъваеми огледала с електрическо задвижване автоматично се сгъват навътре, когато заключите автомобила (или, естествено, когато натиснете бутона за регулиране на огледалата). Когато са прибрани, те предпазват и стилните мигачи, вградени в тях.

Ford
Fiesta осветява пътя ви до входната врата

 

Когато се прибирате вкъщи по тъмно, само натиснете за кратко лявата ръчка към вас и фаровете „Изпрати ме до вкъщи“ ще останат включени още 30 секунди, осветявайки пътя ви от автомобила до входната врата. Тази полезна функция е стандартно оборудване в цялата гама от автомобили.

Ford
Допълнителен комфорт с регулируеми седалки с подгряване

 

Каквито и да са атмосферните условия навън, във Fiesta ще се чувствате комфортно. Предните седалки са изцяло регулируеми, така че независимо дали сте водач или пътник, можете да настроите идеалното за вас положение. А с предлаганото като опция подгряване на предните седалки ще ви бъде топло и в най-студеното време.

Ford
„Безключово“ означава безпроблемно

 

Безключовата система на Ford ви позволява да заключвате и отключвате вашия автомобил, без да изваждате ключа от джоба или чантата си. Идеална функция, когато ръцете ви са заети.

Ford
Запалете Fiesta само с едно натискане

 

Fiesta автоматично разпознава присъствието на своя уникален ключодържател, дори да е в джоба или в чантата ви. Така че само натиснете стартовия бутон Ford Power и двигателят ще запали.

Ford
Перфектен звук

 

Опционалната свръхмодерна аудио система на Sony, състояща се от цифров радиоприемник /CD плейър, включва осем премиум аудио говорители. Тя не само ви позволява да се насладите на любимата си музика, докато шофирате, а може и да извежда информация за възпроизвежданата в момента песен. В зависимост от версията, която изберете, системата дори може да извежда заглавията на актуалните новини.

Ford
По-лесен и безопасен заден ход

 

Колчета, велосипеди, ниски стени… Камерата за задно виждане ви показва какво има зад вас на екрана, вграден в централната конзола. Освен че разкрива предметите, които може да сте пропуснали, системата извежда виртуални линии, за да ви помогне да паркирате и в най-тясното пространство. Камерата се активира автоматично, когато превключите на задна предавка.

Ford
Сензори, които изцяло премахват стреса от паркирането

 

Предназначени да ви позволят да паркирате по-уверено, опционалните паркинг сензори ви помагат да определите разстоянието между вашия автомобил и препятствията, които се намират пред или зад него. Когато сензорите засекат обект, те активират звукови предупредителни сигнали, които се учестяват, колкото повече скъсявате дистанцията.

Ford
Безпроблемно маневриране и шофиране

 

Воланът с електрическо сервоусилване (EPAS) се регулира автоматично, за да ви осигури по-лесно и леко управление, когато паркирате на тясно място и по-твърд волан за по-добър контрол по магистралите. За разлика от стандартните такива волани, при които сервоусилването действа постоянно и изразходва енергия и гориво, нашият EPAS се активира само при необходимост, което намалява още повече разхода на гориво.

Ford
Автопилотът ви дава по-голямо спокойствие при дълго пътуване

 

Ако пътувате по магистралата, можете да зададете желаната скорост с помощта на бутоните, монтирани на волана. След това системата автоматично ще поддържа тази скорост, така че не е нужно да държите крака си върху педала на газта. За да увеличите или намалите скоростта, просто използвайте същите бутони за ръчно управление.

Сподели: