ford.bg
Безопасност и сигурност

 

Усъвършенствани технологии за по-голяма безопасност

Новият Ford Fiesta предлага изключително ниво на безопасност - факт, признат от водещата независима европейска организация по безопасност на превозните средства - Euro NCAP. Fiesta не само получи максималният рейтинг от пет звезди за цялостното си представяне, но автомобилът стана носител и на Специални награди за три от своите усъвършенствани технологии - Активен паркинг асистент, Ford MyKey и Ford SYNC със Системата за спешни случаи.

Ford
Специална награда на Euro NCAP за безопасността, която ви осигуряваме

 

Новият Fiesta бе удостоен с 5 звезди от Euro NCAP - най-високият рейтинг, даван от водещата независима европейска организация по безопасност на превозните средства. Отличното представяне на Fiesta в сферата на безопасността бе постигнато чрез първото въвеждане в сегмента на технологии като MyKey, Система за активно спиране в града, Система за спешни случаи и SYNC. Наградата е признание за ангажимента на Ford към безопасността на автомобила и ни помогна да получим общо 6 Специални награди на Euro NCAP - всички са за иновации, предназначени да ви предпазват от злополуки.

Ford
Ford SYNC със Система за спешни случаи

Важна и потенциално животоспасяваща част от Ford SYNC е Системата за спешни случаи. При евентуална катастрофа, в която се активира въздушната възглавница или се изключи горивната помпа, технологията може автоматично да се свърже със службите за спешна помощ вместо вас. Може да изберете да прекратите обаждането или да разговаряте с тези служби, ако имате нужда от помощ. Нещо много съществено - системата може да им предаде важна информация (например вашите GPS координати), дори и да сте в безсъзнание.

Ford
За да избегне сблъсък при ниска скорост, Ford Fiesta ще спре вместо вас

 Active City Stop е усъвършенствана технология, която ще ви помогне да избегнете сблъсък в бавен трафик или при скорости под 30 км/ч. Ако системата отчете, че автомобилът пред вас внезапно е спрял, тя автоматично ще задейства спирачките. Като доказателство за нейното новаторство, технологията Active City Stop наскоро бе удостоена с наградата за безопасност Euro NCAP Advanced Reward.

Ford
Допълнителен контрол при потегляне по наклон

 Асистентът при потегляне по наклон предотвратява връщането на автомобила назад, когато изкачвате наклон. Системата функционира, като задържа спирачките за още 2,5 секунди и ви осигурява повече време и контрол, през които да преместите крака си от педала на спирачките към педала на газта. Полезен е и когато спирате и потегляте по хлъзгава настилка.

Ford
Каквито и да са пътните условия, ESC ви помага да запазите контрол
Системата Електронен контрол на стабилността (ESC) постоянно следи движението на вашия автомобил, отчита промяната, ако автомобилът се отклони от курса или поднесе, и автоматично коригира положението му на пътя. Системата е предназначена да ви помага да запазите контрол над автомобила и спомага за намаляване на спирачния път при опасни ситуации.
Ford
Въздушни възглавници, предпазващи ви от всички ъгли

 

Освен предните въздушни възглавници за водача и пътника отпред, има и странични въздушни възглавници, коитопредотвратяват удар в областта на гръдния кош и въздушни възглавници тип "завеса", които предпазват главата на водача или пътника. Има дори въздушна възглавница, предпазваща коленете на водача.

Ако желаете да изключите въздушната възглавница на седалката за пътника (например, ако возите малко дете или бебе на столче, обърнато назад) само щракнете ключа, за да я деактивирате. За да ви предостави полезно напомняне, статусът „изключена“ е указан от лампичка на таблото с инструментите.

Ford
Ранно предупреждение, ако гумата ви спада

Ако някоя от гумите ви започне да губи налягане по време на пътуването, системата, отчитаща спадането, ви предупреждава незабавно, че гумата е спукана, като извежда светеща иконка на таблото с инструментите.

Ford
Координираните системи за безопасност се активират за части от секундата

 

Усъвършенстваната интелигентна система за защита (IPS) на Fiesta координира няколко функции за безопасност, осигуряващи максимална защита за вас и вашите пътници. Освен това Fiesta е снабден с твърдо купе, което абсорбира силата на удара, и усъвършенствана технология на седалките и коланите, която намаляват риска от нараняване при евентуална катастрофа.

Ford
Усъвършенствани системи за по-добър контрол при спиране

 

Антиблокиращата спирачна система (ABS) и електронното разпределение на спирачното усилие (EBD) ви осигуряват по-добър контрол при спиране. Спирачният асистент (EBA) помага на Fiesta да постигне максимална спирачна ефективност при аварийна ситуация. Системата отчита какъв натиск сте приложили върху спирачките и, ако е необходимо, автоматично го увеличава.

Ford
Огледало за задно виждане, което не позволява да ви заслепяват

 

Нощем ще шофирате по-безопасно, ако не ви заслепяват постоянно фаровете на автомобилите зад вас. Затова самозатъмняващото се огледало за задно виждане на Fiesta отчита автоматично блясъка от фаровете и превключва на по-затъмнен режим.

Ford
По-ярки фарове за по-безопасно нощно шофиране

 

Халогенните прожекторни фарове излъчват по-ярка и по-наситена светлина, за да виждате (и да ви виждат) по-ясно и да шофирате по-безопасно.

Ford
Удобният начин да обезопасите автомобила си

 

Благодарение на централното заключване, можете да отваряте и затваряте всички врати и стъкла с електрическо задвижване дистанционно, с помощта на вашия ключ. Двойното заключване ще попречи на промъкнал се незабелязано човек да отвори вратите от вътрешната страна и освен това включва периметърна алармена система.

Сподели: