ford.bg
Лесно управление и супер гъвкаво пространство

Новият Custom притежава множество функции, които ще подобрвят удоволствието от шофирането. Например – отопляемите, елетрически регулируеми седалки, в комбинация с регулируемия волан обославят перфектното пространство за удобно шофиране. Отзивчивостта и обратната връзка на автомобила ви дадат увереност при всякакви условия – висока скорост, мокра или суха настилка, натоварен или празен. Асистиращите технологии включват още: Асистент при потегляне под наклон, разпределение на въртящия момент и допълнително стабилизиране при страничен вятър.

Забелязва автомобилите, които вие може да пропуснете

Алармирането при движение на крастопът е част от Системата за алармиране при наличие на автомобил в мъртвата точка. Когато излизате на заден ход от парко място системата ще засече, ако има движение от двете страни и ще ви сигнализира. Сигнали в двете странични огледала също се активират, за да ви предпазят от невидима заплаха.

Помага ви да спазвате ограничението на скоростта.

Новият Ford Tourneo Custom идва с Интелигентен ограничител на скоростта, създаден за да ви помогне да спазвате ограниченията за скорост. Първо, камерата за разпознаване на пътни знаци разчита знаците (ако е активирана), след това системата настройва максималната ви скорост според това ограничение.

Адаптивен Круиз контрол

С него системата ще поддръжа заданена от вас скорост, но ако радарът засече автомобил пред вас, то системата започва да спазва определена дистанция, предварително зададена от вас. След като пътят пред вас е чист автомобилът ще възстанови първоначалната зададена от вас скорост.

Технология, която вижда това, което вие не можете

Системата за алармиране при наличие на автомобил в мъртвата точка използва радар, за да ви види автомобили, които са в невидимата зона. Два светлинни сигнала са разположени в двете странични огледала на вашия Tourneo Custom и сигнализират с оранжева светлина за всяко движение.

Нови, отличителни фарове

Ксенонови HID фарове осигуряват перфектна видимост пред вас. Освен видимостта новите фарове са с с модерен и отличителен дизайн, допринасящ за новия характер на Tourneo Custom. За това спомагат и LED дневните светлини интегрирани във фаровете. В допълнение, Автоматичните дълги светлини сами регулират светлинния сноп, за да не допуснат заслепяване на колите срещу вас, без това да намалявата вашата видимост в далечина.

По-лесно и по-сигурно придвижване на заден ход

Камерата за задно виждане показва всичко зад вас на дисплея в централната конзола. Освен обекти, които може да пропуснете, системата показва проекцията на вашето движение, в зависимост от положението на волана. Камерата се включва автоматично, след като включите на задна предавка.

Въздушно задно окачване

С него системата автоматично се регулира, за да поддържа правилната височина, както при натоварен, така и при празен автомобил. Това означава приятно возене при всякакви обстоятелства.

Ford SYNC Спешна помощ

Важна част от Ford SYNC е Спешната помощ. В случай на инцидент (при задействана въздушна възглавница или деактивирана горивна помпа) системата използва Bluetooth, свързвайки се чрез вашия телефон, за да осъществи обаждане до телефон за спешни случаи. Жизнено важно – системата може да изпрати GPS координати, ако вие не можете.

Комфорт и удобство

С регулируеми седалки, hands-free технологии, двузонова климатична инсталация, умно измислени места за вещи и др. вие и вашите пътници можете да се насладите на пътуване първа класа.

Да седиш комфортно, по много различни начини

Шофьорската седалка е изцяло регулируема, заедно с волана, за да намерите идеалната позиция за шофиране. Седалката е снабдена и с подлакътник също, докато регулируемата лумбална опора, подгряването на седалките и електрически регулируемата седалка са опции. Да не забравяме и изключително гъвкавата възможност за обръщане на втори ред седалки назад – получаваме комбинация от 6 седалки тип конференция. По този начин получаваме различни варанти на пътническата зона с цел максимално пространство или максимално място за багаж, без да е нужно да демонтираме седалки. Ако все се нуждаем по цялото място за багаж, то лесно можем да демонтираме втори и трети ред седалки.

Hands-free със SYNC 3

SYNC 3 е нашата най-нова информационна версия. Тя е по-бърза и по лесна за употреба с повече гласови команди. Бутоните са по-големи, за по-лесна употреба, а цветният дисплей реагира подобно на смартфон или таблет. SYNC 3 е съвместим с AppLink, Apple’s CarPlay и Android AutoMobile Data Charges, за да максимална свързаност между смартфона ви и дисплея.

Всичко е на мястото си и има място за всичко

Автомобилът има много умно измислени места за вещи, включително върху таблото. На ваше разположение са 12V извод и USB порт. Опционално можете да имамте и 150-Watt, 240V инвертор между седалката на шофьора и пасажера. Умни решения като ролетно покривало, място за шише, място за лаптоп под седалката и др.

Плъзгащи се врати от двете страни

За пълна гъвкавост и лесен достъп Новият Tourneo Custom е снабден с 2 плъзгащи се врати от двете страни. Усъвършенствани, със скриващ се механизъм, обезшумени и със изискан дизайн. Интегрирани в покрива релси за багажник – по-малко шум, повече икономия. Релсите се прибират в покрива, когато не се използват. Без нужда от монтаж и демонтаж, спестявате гориво поради подобремата аеродинамика. Респективно резултатът е по-малко шум от въздуха.

Изчистете предното стъкло бързо с Quickclear

Удобство, за което ще ви завидят! Утопление на челното стъкло, разработено, за да изведете автомобила си на пътното платно максимално бързо. Само с докосване на бутона ултратънките нишки ще стоплчт, размразят и премахнат изпотяването по стъклото. Системата работи за секунди, дори ако навън е смразяващо студено.

Tourneo Custom като шатъл

С фокус към пътниците, Новият Tourneo Custom L2 (дълга база) предлага щедро пространство в багажното отделение. Достъпът до задните седалки е лесен от задната врата. Предлага се с всички модификации, включително с кожена тапицерия.

Сподели: