ford.bg
Изживяване при шофиране

Новият Custom притежава множество функции, които ще подобрвят удоволствието от шофирането. Например – отопляемите, елетрически регулируеми седалки, в комбинация с регулируемия волан обославят перфектното пространство за удобно шофиране. Отзивчивостта и обратната връзка на автомобила ви дадат увереност при всякакви условия – висока скорост, мокра или суха настилка, натоварен или празен. Асистиращите технологии включват още: Асистент при потегляне под наклон, разпределение на въртящия момент и допълнително стабилизиране при страничен вятър.

Забелязва автомобилите, които вие може да пропуснете

Алармирането при движение на крастопът е част от Системата за алармиране при наличие на автомобил в мъртвата точка. Когато излизате на заден ход от парко място системата ще засече, ако има движение от двете страни и ще ви сигнализира. Сигнали в двете странични огледала също се активират, за да ви предпазят от невидима заплаха.

Помага ви да спазвате ограничението на скоростта.

Новият Ford Transit Custom идва с Интелигентен ограничител на скоростта, създаден за да ви помогне да спазвате ограниченията за скорост. Първо, камерата за разпознаване на пътни знаци разчита знаците (ако е активирана), след това системата настройва максималната ви скорост според това ограничение.

Адаптивен Круиз контрол

С него системата ще поддръжа заданена от вас скорост, но ако радарът засече автомобил пред вас, то системата започва да спазва определена дистанция, предварително зададена от вас. След като пътят пред вас е чист автомобилът ще възстанови първоначалната зададена от вас скорост.

Технология, която вижда това, което вие не можете

Системата за алармиране при наличие на автомобил в мъртвата точка използва радар, за да ви види автомобили, които са в невидимата зона. Два светлинни сигнала са разположени в двете странични огледала на вашия Transit Custom и сигнализират с оранжева светлина за всяко движение.

Нови, отличителни фарове

Освен видимостта новите фарове са с с модерен и отличителен дизайн, допринасящ за новия характер на Transit Custom. За това спомагат и LED дневните светлини интегрирани във фаровете. В допълнение, Автоматичните дълги светлини сами регулират светлинния сноп, за да не допуснат заслепяване на колите срещу вас, без това да намалявата вашата видимост в далечина.

По-лесно и по-сигурно придвижване на заден ход

Камерата за задно виждане показва всичко зад вас на дисплея в централната конзола. Освен обекти, които може да пропуснете, системата показва проекцията на вашето движение, в зависимост от положението на волана. Камерата се включва автоматично, след като включите на задна предавка.

Ford SYNC Спешна помощ

Важна част от Ford SYNC е Спешната помощ. В случай на инцидент (при задействана въздушна възглавница или деактивирана горивна помпа) системата използва Bluetooth, свързвайки се чрез вашия телефон, за да осъществи обаждане до телефон за спешни случаи. Жизнено важно – системата може да изпрати GPS координати, ако вие не можете.

Сподели: