ford.bg
Впечатляващи мощност и ефикасност

Гамата от двигатели и скоростни кутии налични за B-MAX ви дават свободата да изберете комбинацията от мощност и ефикасност по собствен вкус. Тук в центъра на вниманието стоят 1.0-литровия бензинов EcoBoost двигател, който предлага мощност като на 1.6-литров двигатерл, съчетана с върхова за класа си икономия на гориво и 1.6 TDCi дизеловия двигател.

Ford B-MAX е екипиран с множество хитри технологии, които допълнително да подобрят динамиката и ефикасността на двигателите.


Изберайте от редица технологично напреднали бензинови и дизелови двигатели и типове скоростни кутии. Насреща обаче стои една опция, която изпъква, предлагайки изключителни мощност и въртящ момент за размерите си, заедно с върхова за класа си икономичност – 1.0-литровия двигател EcoBoost.
Ford
Новият EcoBoost бензинов двигател
B-MAX се предлага с революционния 1.0-литров двигател с мощност от 100 или 120 к.с., колкото на 1.6-литров двигател. И въпреки всичко консумира 20% по-малко гориво от другите еквивалентно мощни двигатели. Всъщност показателите му за консумация на гориво и отделяни CO2 емисии повече наподобяват на дизелов двигател. За да се постигне това, двигателя е проектиран от самата основа – по-бързото загряване и намаленото триене са само малка част от множеството подобрения. Освен на икономията и мощността му ще се радвате и на уникалния му звук и леко спортно усещане. Наред с новия EcoBoost, B-MAX се предлага и с базовия 1.4 литров Duratec двигател, произвеждащ 90 конски сили, и 1.6 Ti-VCT – плавен и ефективен, доставящ 105 к.с. оборудван с PowerShift автоматична скоростна кутия.
Ford
Два високо ефективни дизелови двигателя
Двигателя 1.6 TDCi, предоставя 95 к.с. и достига недостижим разход на гориво от едва 4.0л/100км. и сваля нивото на вредни емисии до 104г/км. Икономичния 1.5 TDCi е с мощност от 75 к.с., разход на гориво от 4.1л/100км. и CO2 емисии от едва 109г/км.
Ford
Икономична 5-степенна ръчна скоростна кутия
Всички двигатели без 1.6 безнин идват с неусетно превключваща скоростите 5-степенна трансмисия, внимателно настроена да отговаря на характеристиките на всеки един от двигателите.
Ford
Плавна и ефективна автоматична скоростна кутия
1.6-литровия бензинов TI-VCT двигател е оборудван с автоматична скоростна кутия PowerShift. Комбинираща удобството на автоматична с контрола на ръчна , тази 6-степенна скоростна кутия с двоен съединител подготвя и сменя скоростите вместо вас, за да не губите мощност, когато превключвате. Светкавично бързата и неусетна смяна на предавките не само увеличава удоволствието от шофирането, но и помага да пестите гориво и да намалите CO2 емисиите в сравнение с конвенционалните автоматици.

Заедно с гамата от високо ефективни двигатели, B-MAX разполага с множество технологии, които да намалят разхода на гориво.
Ford
Използва до 10% по-малко гориво със Старт-стоп системата
Когато B-MAX спре на място, като например на светофар или в задръстване, тази технология автоматично изключва двигателя (без да спира да осигурява електричество на уредите). В момента, в който сте готови да тръгнете, двигателят се стартира. Тази система идеална за шофиране в градски условия може да намали разхода на гориво с до 10% (градско) или с до 5% при смесен цикъл.
Ford
По-икономичен начин да зареждате акумулатора
За разлика от конвенционалните системи, интелигентната регенеративна система зарежда акумулатора, само когато това е нужно и единствено когато е възможно най-икономично. Например, когато натиснете спирачките, технологията превръща използваната сила в електрическа енергия. Това помага както да се пести гориво, така и да се намалят вредните емисии.
Ford
Индикация за икономична смяна на предавките
Светлинен сигнал на инструменталния панел ви известява кога да смените предавката за максимално икономично шофиране. Това е прост и ефективен начин да направите всяко пътуване по-икономично. Индикацията за смяна на предавките се предлага с повечето от двигателите за B-MAX.
Ford
Интелигентна информационна система, която ви помага да шофирате по-икономично
Иновативната ситема Ford Eco Mode постоянно oтчита ефекта от стила на шофиране върху консумацията на гориво като следи скоростта, смяната на предавките и предвиждането на пътната обстановка. На тази база системата предоставя полезни съвети за постигане на по-добра икономия в зависиомост от стила на шофиране.

B-Max Engine Data

Двигател

Трансмисия

Co2 (г/км)

Градско
(л/100км.)

Извънградско
(л/100км.)

Комбиниран
(л/100км.)

1.4L Duratec 90 к.с.

Manual

139

7.9

4.9

6.0

1.6 Ti-VCT 105 к.с.

Powershift

149

8.6

5.1

6.4

1.0 ECOboost 100 к.с.

Manual

119

6.6

4.3

5.1

1.0 ECOboost 120 к.с. Старт-Стоп

Manual

114

6.0

4.2

4.9

1.5 TDCi 75 к.с.

Manual

109

4.8

3.8

4.1

1.6 TDCi 95 к.с.

Manual

104

4.7

3.6

4.0

 

Сподели: