ford.bg
Пътно поведение

Новият B-MAX е екипиран с водещи технологии, които да ви помагат във всеки аспект от шофирането.
Някои от опциите са с допълнително доплащане.
 

Ford
Ford B-MAX спира вместо вас, за да избегне нискоскоростни сблъсъци.
Иновативната Active City Stop ви помага да омекотите или дори да избегнете сблъсъци в бавно движещия се трафик или при скорост до 30 км/ч. Системата автоматично прилага спирачно усилие ако засече, че колата отпред неочаквано спре.
Ford
Допълнителен контрол при потегляне по наклон
Гарантира, че автомобила няма да тръгне назад, когато потегляте по наклон. След като спирачката се отпусне, системата продължава да прилага спирачно усилие върху колелата за още 2.5 секунди, за да можете безопасно да потеглите. Освен това системата е полезна при спиране или потегляне по хлъзгави повърхности. Предлага се за повечето двигатели.
Ford
По-лесно паркиране на заден ход с камерата за обратно виждане
Ниски стени или играещи деца… камерата за обратно виждане показва всичко, което е зад вас на вградения в таблото дисплей. Освен, че можете да видите, колко сте далече от препятствията отзад, допълнителна графика ви показва и траекторията на автомобила. За допълнително удобство, когато превключите на задна предавка, на дисплея автоматично се появява изглед от задната страна на автомобила. (Опция)
Ford
Сензори, които изцяло премахват стреса от паркирането
Опционалните паркинг сензори ви помагат да определите разстоянието между вас и препятствията, които се намират пред или зад автомобила. Сензорите активират звукови сигнали, които се учестяват, колкото повече скъсявате дистанцията. Тази опция е проектирана така, че да ви позволи да паркирате бързо и уверено.
Ford
Максимално сцепление за по-голям контрол
Векторното разпределение на въртящия момент реагира на пътната настилка по 100 пъти в секунда. Използвайки тази информация, системата постоянно балансира подаваната мощност и спирачното усилие прилагано върху всяко от двете предни колела. Това увеличава сцеплението и подобрява управлението като ви позволява да се справяте с лекота със завоите и неравностите по пътя. Векторното разпределение на въртящия момент е последна дума на технологиите и е стандартно оборудване за Ford B-MAX.
Ford
Електрическо серво-управление, което използва по-малко енергия
B-MAX е оборудван с електрическо сервоуправление (EPAS), което променя твърдостта си автоматично, за да отговаря на ситуацията. Ако шофирате в града с ниска скорост или паркирате, системата олекотява управлението. При по-високи скорости, например по магистралата, автоматично втвърдява управлението, за да ви даде по-добър контрол и увереност. Иновативната EPAS се активира единствено, когато е необходимо и заради това използва по-малко енергия, което допълнително намаля разхода на гориво.
Ford
Автопилота прави дългите пътувания по-приятни
Ако сте на магистралата, можете да зададете точно определена скорост, използвайки контролите разположени върху волана. Системата поддържа предварително зададената скорост като на вас не ви се налага да държите крака си върху педала на газта. По-всяко време можете да регулирате скоростта, чрез бутоните на волана. (Опция; стандарт за Titanium X)

Насладете се на елегантна и тиха обстановка, докато пътувате по натоварените градски улици.
 

Ford
По-тих начин да пътувате
За да осигурим на вас и на пътниците ви по-отпускащо пътуване, сме взели редица мерки, които максимално да ограничат шума и вибрациите от двигателя, пътя и вятъра. В частност, новата система за лесен достъп на вратите е проектирана да се запечатва така, че да елиминира шума от вятъра.
Ford
По-добър изглед от високата позиция на шофьора
Ford B-MAX ви дава ясен поглед върху трафика напред, посредством издигната позиция. Това ще ви даде допълнителна увереност зад волана, дори когато сте на най-натоварените пътища.
Ford
Панорамният покрив дава усещане за простор
Можете да оборудвате своя B-MAX с панорамен покрив, който позволява на естествената свелина да влиза в кабината, правейки я да изглежда още по-просторна. Освен това дава на пасажерите ви прекрасна гледка на пейзажа и небето. Анти-соларното покритие не позволява в кабината да става прекалено горещо, а ако ви се наложи можете да използвате интегрираните щори да спрете всички слънчеви лъчи.
Ford
Настройвайте температурата по ваш вкус
С опционалния двузонов автоматичен климатичен контрол (DEATC) просто изберете температурата, която ви харесва и системата ще я поддържа такава, каквато вие искате.
Ford
Амбиентно осветление, което да отговаря на вашето настроение
Амбиентното осветление ви дава възможност да прибавите деликатен и изтънчен червен нюанс на интериора през нощта. Светлината идва от конзолата над главите, централната конзола и зоната на краката.
Ford
Допълнителен комфорт от отопляемите регулируеми седалки
Каквито и да са условията навън, във Ford B-MAX ще ви бъде комфортно. Можете да оборудвате автомобила с отопляеми предни седалки, за да ви е топло дори и през зимата.

Новата система за лесен достъп до купето прави B-MAX най-умно замислената кола от своя тип, но освен това има още много малки неща, които допълнително да ви улеснят живота.
Ford
Невиждано лесен достъп до интериора
Новата система за лесен достъп до купето на B-MAX ще ви улесни и в най-тесните пространства. Когато отворите двете плъзгащи се задни и конвенционалните предни врати ще получите пространство в зоната на влизане с ширина от 1.5 м., и то без никакви препятсвия. Това е възможно, тъй като централната колона, която обикновено разделя предната и задната част на автомобила е интелигентно интегрирана в самите врати.
Ford
Новата Ford SYNC система и напреднала хендс фрии технология
Със системата Ford SYNC® можете да управлявате телефона или музиката в колата просто с гласови команди – SYNC® дори може да чете текстовите ви съобщения вместо вас. Това означава, че няма да отделяте очи от пътя или ръцете си от волана.
Ford
Ford SYNC може да стриймва музика, да разпознава песни и да ви дава достъп до всичките ви плейлисти
Освен, че ще можете да пускате своята музика от USB или MP3, или дори да стриймвате от телефон с Bluetooth, тази нова напреднала Ford SYNC система може да ви чете имената на изпълнителя и песента, която в момента слушате.
Ford
Прибавяйте нови функции към Ford SYNC, когато се появят
Винаги можете да актуализирате Ford SYNC като теглите ъпдейтите, когато те се появят. Например, автоматичната аварийна връзка излиза скоро: функция, която в случай на злополука, автоматично набира 112 през мобилния ви телефон. Тази система заслужено спечели наградата за „Най-добра мобилна иновация за автомобилния транспорт” на Международните автомобилни награди през 2012 г. В допълнение AppLink системата, която ви дава достъп и контрол върху вашите Android, Blackberry или iPhone апликации, посредством гласови команди, също е на път скоро да излезе.
Ford
Система от седалки, която можете да конфигурирате по собствен вкус
Можете да отворите голямо багажно пространство отзад като сгънете задните седалки – и то, само с една ръка. Просто дръпнете ръчката и сгънете двете части по отделно (задната седалка е с разделение 60/40). Освен това можете да сгънете предната пасажерска седалка (функция уникална за B-MAX), което ще ви даде възможност да пренасяте товари с дължина до 2.35 м.
Ford
Регулирайте пода на багажното пространство според вида на багажа, който превозвате
B-MAX разполага с регулируем под на товарния отсек, който има две позиции: ниска, осигуряваща дълбок багажник, за високи товари или позиция на нивото на пода на кабината. Втория вариант ви дава товарно пространство с ниша отдолу, където да съхранявате чупливите или да скриете от погледа ценните предмети. Дори на по-високата позиция багажника може да побере багаж до 300 кг.  
Ford
Система за безключов достъп
Системата за безключов достъп ви позволява да заключвате и отключвате колата си, без дори да изваждате ключа от джобовете или от чантата си.
Ford
Автоматични фарове
Докато шофирате е лесно е да не обърнете внимание на това, че се здрачава. Сензорите на B-MAX отчитат намаляването на светлината и автоматично включват фаровете, правейки шофирането при здрачаване и през нощта по-лесно и по-безопасно. Освен това светлините се включват и при влизане в тунел. (Опция)
Ford
Стартирайте двигателя с докосването на бутон
Няма нужда да ползвате ключа си. Просто натиснете Ford Power бутона, докато държите съединителя (или спирачката, при автоматик) и двигателя ще се стартира.
Ford
Иновативна централна конзола ви поставя в пълен контрол
Мултифункционалната централна конзола на B-MAX ви позволява да управлявате много от системите на колата от едно място. Всички функции са ясно показани на дисплея и можете да контролирате много от тях дори от волана.
Ford
DAB аудио система
Насладете се на изключително силно аудио преживяване и кристално чисто DAB радио приемане. Аудио системата е оборудвана с дисплей.
Ford
Чистачки, които автоматично се приспособяват към дъжда
Автоматичните чистачки се включват веднага щом сензорите засекат влага на предното стъкло и регулират скоростта си, за да могат да се справят с всякакви климатични условия. Можете да избирате от шест нива на чувствителност, които определят колко бързо да се включват чистачките. (Опция)
Ford
Отопляемо челно стъкло Quickclear
С натискането на бутон отоплителните елементи в челното стъкло моментално го почистват от лед или замъгляване, за да ви се налага на вас да го правите. (Опция)
Ford
Електрически сгъваеми странични огледала
За да избегнат щети, страничните огледала автоматично се прибират, когато заключите автомобила (или когато натиснете бутона за сгъване). (Опция)
Ford
Фаровете на B-MAX осветяват пътя ви до вкъщи
Когато се приберете през нощта, след като заключите своя B-MAX, фаровете остават включени за малко, осветявайки ви пътя до входната врата. Това значи, че повече няма да се препъвате в препятствия, които не сте видели. (Стандарт)
Сподели: